![]() |
Fesleğenli Yoğurt Soslu Brüksellahanası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fesleğenli Yoğurt Soslu Brüksellahanası350 g brüksellahanası (dörde bölünmüş) 250 g patates (mantar biçiminde kesilip, her mantar biçiminde parça 2'ye bölünmüş) 2 siyah turp (mantar biçiminde kesilip her mantar biçiminde parça 2 'ye bölünmüş) Fesleğenli yoğurt sosu: 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen (ya da 1/2 çorba kaşığı taze fesleğen) 1 tatlı kaşığı hardal 6 çorba kaşığı yağsız yoğurt 2 tatlı kaşığı krema 1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) bir tutam beyaz, biber kırmızı lahana (ya da marul) yaprakları (yıkanıp kurulanmış) Bir tencereye 2,5 cm yüksekliğinde su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için sarmısak ve fesleğenleri küçük birtencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, içindeki karışımı 2 - 3 dakika pişirin ![]() ![]() Sosu büyük kâsedeki sebzelerin üstlerine döküp, iyice karıştırdıktan sonra, kâsenin üstünü örterek, salatayı buzdolabında 20 dakika kadar soğutun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|