![]() |
Fıstıklı Taze Patates Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Taze Patates Salatası750 g taze patates (kabukları soyulup, boylamasına ikiye kesildikten sonra, yaklaşık 5 mm kalınlığında dilimlenmiş) 250 g taze fasulye (kılçıkları ayıklanıp, her biri ikiye kesilmiş) 3 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış) 1 marul (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı tuzsuz yerfıstığı (iri doğranmış) Zencefilli sos: 4 çorba kaşığı sirke (tercihen pirinç sirkesi) 1 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı susamyağı 1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı zencefil kökü (ince kıyılmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Bir tencereye 2,5cm yüksekliğinde su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirdikten sonra, tencereyi ateşe oturtarak suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Taze fasulyeleri de aynı biçimde yumuşayıncaya (ama diriliklerini yitirmemelidirler) kadar pişirip (yaklaşık 4 dakika), tencereyi ateşten alın ![]() ![]() Sosu hazırlamak için sirke ve soya sosunu bir kâsede karıştırıp, ayçiçek yağı, susamyağı, acı sivribiberler, zencefil, sarmısak ve karabiberi ekleyerek karıştırın ![]() Sostan 2 çorba kaşığı kadarını ayırıp, kalan sosu kâsedeki patates ve fasulyelerin üstlerine dökün ve taze soğanları ekleyerek, patatesleri kırmadan iyice karıştırın ![]() ![]() Kıyılmış marulları kâsede kalan 2 çorba kaşığı kadar sosla karıştırıp, geniş bir servis tabağına döşeyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|