Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayvalık, tostunefiss

Ayvalık Tostu(Nefiss)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalık Tostu(Nefiss)



Ayvalık TOSTU
Ayvalık tost ekmeği 14 adet tost ekmeğinin bir araya gelmesi ile oluşur Ekmeğin düzgün kesilebilmesi için öncelikle ekmeğin en az bir gün sure ile bir poşetin içinde dinlendirilmesi gerekir Taze ekmek kesilirken parçalanacaktır Daha sonra içine koyacağınız malzeme ne ise ( peynir, sucuk, salam ) hazırlanır Eğer sosis koyacaksanız önceden salca, tuz ve su karışımı ile kaynatılmalıdır Ekmeği pişirmek için dilediğiniz katı veya sıvı yağ kullanabilirsiniz yada yağsızda olabilir İçine domates , tursu, ketçap ve mayonez koymak sizin tercihinize kalmıştır Ancak Ayvalık tostunun içine kışın domates veya biber salçası, yazında domates konulması daha uygundur

Ama esas olan kasar yerine İzmir yada diğer bir adıyla Bergama tulum peyniri konulması daha uygundur Tulum peynirini Ayvalık' da veya (cunda) Alibey adas' in daki mandıralarda yada halk pazarlarında bulabilirsiniz Hepinize şimdiden afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.