Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanak, kavurma, kökü

İspanak Kökü Kavurma

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Kökü Kavurma




ISPANAK KÖKÜ KAVURMA

=Malzemeler =

2 kg ıspanak kökü

1 yemek kaşığı zeytinyağı

4 baş kuru soğan

5-6 adet kurutulmuş acı kırmızıbiber (yoksa taze de olur)

5 diş sarımsak

1 çay bardağı pilavlık bulgur

1,5 çay bardağı sıcak su

Tuz

Karabiber

=Hazırlanışı=

Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın

İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun

Ispanak köklerini ilave edin ve hiç su koymadan kendi suyu ile kavurmaya devam edin

Suyunu salan ıspanaklara yıkanıp büyükçe doğranmış sarımsakları ve tuzu ekleyip biraz daha karıştırın

En son bulguru ve suyu ekleyip, bulgurlar suyu çekene kadar pişirin Servis tabağına ıspanakları alın (tavayı silkeleyerek) üzerine karabiber serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.