![]() |
İspanak Kökü Kavurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanak Kökü KavurmaISPANAK KÖKÜ KAVURMA =Malzemeler = 2 kg ıspanak kökü 1 yemek kaşığı zeytinyağı 4 baş kuru soğan 5-6 adet kurutulmuş acı kırmızıbiber (yoksa taze de olur) 5 diş sarımsak 1 çay bardağı pilavlık bulgur 1,5 çay bardağı sıcak su Tuz Karabiber =Hazırlanışı= Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın ![]() İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun ![]() Ispanak köklerini ilave edin ve hiç su koymadan kendi suyu ile kavurmaya devam edin ![]() Suyunu salan ıspanaklara yıkanıp büyükçe doğranmış sarımsakları ve tuzu ekleyip biraz daha karıştırın ![]() En son bulguru ve suyu ekleyip, bulgurlar suyu çekene kadar pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|