Kabaklı Tart (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Tart (6 Kişilik)(6 Kişilik) ![]() Malzemeler Hamur Malzemesi: 150 gr Margarin 2 Yumurta 2 Su Bardağı Un 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker Harç Malzemesi: 3 Kabak 6 Taze Soğan 3 Domates 2 Yumurta 1/2 Demet Dereotu 100 gr Beyaz Peynir 3 Sosis 1 Su Bardağı Krema Tuz, Karabiber, Fesleğen Yemeğin Tarifi Çukur bir kapta margarini bıçakla kıyın Yumurta,un,tuz ve şekeri ilave ederek tart hamurunu yoğurun 30 dk buzdolabında dinlendirin![]() Taze soğan ve dereotunu ince ince kıyın Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın Kabakları temizleyip yuvarlak dilimleyin Tuzlu suda hafif haşlayın ve süzün![]() Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayıp üzerine çatalla delikler açın 200 dereceli fırında 15 dk pişirin Fırından çıkarıp üzerine kabakları döşeyin Kıyılmış soğan, dereotu, domates ve ince dilimlenmiş sosisleri yerleştirin![]() Kremayı yumurta ile çırpın Ezilmiş beyaz peynir,tuz,karabiber ve fesleğenle karıştırıp tartın üzerine dökün Fırında 40 dk daha pişirip servis yapın
|
|
|
|