![]() |
Domatesli Patlıcanlı Kalıplar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domatesli Patlıcanlı Kalıplar12 ince tost ekmeği dilimi 3 çorba kaşığı zeytinyağı 250 g patlıcan (kabukları soyulup, iri küpler halinde doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 125 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak iri parçalar halinde doğranmış) 1/2 limonun suyu 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam taze çekilmiş karabiber 125 g tavuk kuşbaşı eti limon dilimleri (süsleme için) Patlıcan küplerini bir tencereye koyup, üstüne bir çorba kaşığı tuz serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Tartölet kalıplarını bir tepsiye dizip, tepsiyi fırına sürerek, ekmekler altın sarısı bir renk alıncaya ve kalıplara iyice yapışıncaya kadar (10 dakika) kızartın ![]() Bu arada harcı hazırlamak için, kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya koyup, orta ateşte ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, kızarmış ekmek kalıplarını bir tepsiye yerleştirilmiş tel ızgara üstüne çıkarın, içlerini tavadaki harçla doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|