Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
domatesli, kalıplar, patlıcanlı

Domatesli Patlıcanlı Kalıplar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Patlıcanlı Kalıplar




12 ince tost ekmeği dilimi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
250 g patlıcan (kabukları soyulup, iri küpler halinde doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
125 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak iri parçalar halinde doğranmış)
1/2 limonun suyu
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber
125 g tavuk kuşbaşı eti
limon dilimleri (süsleme için)

Patlıcan küplerini bir tencereye koyup, üstüne bir çorba kaşığı tuz serpin Elinizle harmanlayarak karıştırın En az 15-20 dakika bir kenarda, patlıcanlar acısuyunu bırakıncaya kadar dinlendirin Sonra bol soğuksudan geçirip iyice süzdürün Temiz bir bezle kurulayıp, bütün suyunu alın
Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın 7,5 cm çapında yuvarlak ve düz bisküvi kalıbıyla her ekmek diliminden yuvarlak parçalar kesin Ekmeklerin her iki yüzlerini 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla yağlayıp, 12 tartölet kalıbına elinizle bastırarak yerleştirin
Tartölet kalıplarını bir tepsiye dizip, tepsiyi fırına sürerek, ekmekler altın sarısı bir renk alıncaya ve kalıplara iyice yapışıncaya kadar (10 dakika) kızartın
Bu arada harcı hazırlamak için, kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya koyup, orta ateşte ısıtın Isınınca patlıcanları ve sarmısağı koyup, patlıcanları iyice kızarıncaya kadar sote edin Domatesleri, limon suyunu, tuzu ve karabiberi katıp, ateşi açarak, karışımı limon suyu buharlaşana kadar harlı ateşte pişirin Tavayı ateşten alıp, bir kenara bırakın
Tepsiyi fırından alıp, kızarmış ekmek kalıplarını bir tepsiye yerleştirilmiş tel ızgara üstüne çıkarın, içlerini tavadaki harçla doldurun Tavuk kuşbaşı etlerini her birine eşit olarak paylaştırın Üstlerini alüminyum kâğıtla ya da yağlı kâğıtla örtün Tepsiyi yeniden fırına sürerek, 5 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp, ekmek kalıplarını geniş bir tabağa dizin ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.