![]() |
Mantarlı Kremalı İspanak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Kremalı İspanakMantarlı Kremalı Ispanak =malzemeler= 650 g ıspanak (yıkanıp, ayıklanmış) 25 g (1 1/2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 7 g (1 çorba kaşığı) un 12,5 cl ![]() 60 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, doğranmış) 6 cl ![]() bir tutam hintcevizi rendesi 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) =hazırlanışı= Ispanakları büyük bir fırın kabına koyup, kabın üstünü plastik filmle örterek, fırına verin ve ıspanakları % 100 ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin ![]() ![]() Ispanakları pişirdiğiniz kaba tereyağını koyup, kabı fırına vererek, tereyağı % 100 ısıtılmış fırında eriyinceye kadar (30 saniye) bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün sularını bırakmış ıspanakları kabaca doğrayın ![]() Kaptaki sosa ekleyerek, karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|