Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bostancıkabağı, tarhunlu

Tarhunlu Bostancıkabağı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarhunlu Bostancıkabağı




Tarhunlu Bostancıkabağı

=MALZEMELER=

500 g bostancıkabağı (kabukları soyulup, her biri boylamasına 2'ye kesildikten sonra, çekirdekleri ayıklanarak, ince dilimlenmiş)

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 soğan (ince doğranmış)

1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

2 tatlı kaşığı tarhun

1/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

6 cl (1/4 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu

=HAZIRLANIŞI=

Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, çiçekyağını ısıtın Isınınca soğanlar ve sarımsakları koyup, sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin Bostancıkabağı dilimleri, tarhun, tuz ve karabiberi ekleyip, tavayı sapından sarsarak karıştırın Tavuk (ya da sebze) suyunu ekleyip, ateşi iyice kısarak, karışımı bostancıkabağı dilimlerini yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar (6 - 8 dakika) pişirin Tavayı ateşten alıp, tarhunlu bostancıkabağını bir servis tabağına aktararak, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.