![]() |
Fırında Pirinçli Biber |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Pirinçli BiberFırında Pirinçli Biber =MALZEMELER= 6 iri dolmalık biber (tercihen değişik renklerde; ızgara edilip, kabukları soyulmuş) 175 g (3/4 su bardağı) pirinç 1/2 limonun kabuğu 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 soğan (doğranmış) 100 g kuruüzüm ( suda yumuşatılmış) 6 cl ![]() 1 limonun suyu 3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1/4 tatlı kaşığı kekik bir tutam kişniş (isteğe bağlı) =HAZIRLANIŞI= Bir tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Bu arada, biberleri boylamasına 2'ye kesip, saplarını ve çekirdeklerini temizleyin ![]() ![]() ![]() Zeytinyağının 1 çorba kaşığını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabağı fırına verip, pirinçli dolmalık biberleri 20 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|