Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, girit, kabağıyuvarlak, kabakdolması

Etli Girit Kabağı(Yuvarlak Kabak)Dolması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Girit Kabağı(Yuvarlak Kabak)Dolması



Malzemeler
1 kilo Girit kabağı
500 gram çok ufak doğranmış dana eti
3 tane orta boy soğan
3 tane orta boy domates
5-6 dal maydanoz
3-4 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
Etleri zeytinyağı ile biraz suyunu çekene kadar kavurun Etlerin üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış soğan, domates, sarmısak ve biraz da sıcak su ekleyin 30-35 dakika kısık ateşte pişirin
Kabakların dış kabuklarını kazıyıp içlerini oyun Yayvan bir tencereye yanyana dizdiğiniz kabakların içine etli harcı doldurun Kalan zeytinyağını dolmaların üzerine ve etrafına akıtıp, her birinin ağzını birer domates dilimiyle kapatın Tencereyi kısık ateşe koyup 20-25 dakika pişirin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.