Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marsala, sosu, şarabı

Marsala Şarabı Sosu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marsala Şarabı Sosu



Marsala Şarabı Sosu

Servis 4 kişilik

İçindekiler
  • 80g yağ
  • 25g un
  • 300ml knorrun tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı marsala şarabı
  • 1 siyah truffle (yer mantarı) isteğe göre
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı

Bir tencerede yağı erit unu içerisine karıştır devamlı karıştırarak ta ki hafif kahverengine dönüşmeye başlayana kadar pişir Tavuk suyunu yavaş yavaş ilave et devamlı karıştırarak kaynamaya getir Kaynamaya başladıktan sonra ısıyı düşür karışımın suyu yarı yarıya çekene kadar pişir tuz, karabiber serp Marsalayı içerisine dök kaynamaya getir ocağın altını söndür böylece şarabın aromasını kaybetmemiş olursunuz Eğer truffle kullanacaksanız içerisine karıştır Kullanıldığı Yerler: Salamlarda, ciğerlerde veya sote edilmiş tavuk filetolarında kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.