Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karamelli, şalgam

Karamelli Şalgam

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelli Şalgam




Karamelli Şalgam

500 gr şalgam
300 gr patates
15 gr toz şeker
30 gr tereyağı
2 dal kekik
Muskat
1/2 tatlı kaşığı nişasta
Tuz
Biber

Şalgam ve patatesleri soyup yıkayın Sularını süzdürün ve 1 cm büyüklüğünde doğrayın Şekeri büyükçe bir tencerede açık kahverengi oluncaya kadar karamelize edin Sebzeleri, tereyağını, kekiği ve 300 ml suyu ilave edin Tuz, biber ve muskat ile tatlandırın Üstü yarı kapalı, orta ateşte 20 dakika pişirin, arasıra dikkatlice karıştırın Ilık suda nişastayı eritin sebzelere ekleyip karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.