![]() |
Bearnaz Sosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bearnaz SosuMalzemesi : 1 çorba kaşığı doğranmış soğan 6 adet dövülmüş tane karabiber 1 çay kaşığı tarhun 1 çorba kaşığı tarhun sirkesi 3 yumurtası sarısı 200 gr ![]() 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Hazırlanışı : Soğan, tane karabiber, tarhun ve siraaai bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eritilmiş ılık yağı yavaşça akıtıp, telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar sos iyice bağlanıncaya kadar ilave edin ![]() ![]() Bu sos, ızgara balıklar, ızgara ve sote etlerin yanında servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|