Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyaz, sos, yagli

Beyaz, Yagli Sos

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz, Yagli Sos



Beyaz, yagli sos

· 3 yemek kasigi ince kiyilmis maydanoz

· 1/3 kap sek beyaz sarap (dry wine)

· 1/3 kap kaliteli beyaz sirke-varsa sampanya sirkesi

· 2 kucuk sogan incecik kup kup minik kiyilacak

· ½ limon suyu-taze sikilacak

· ½ kap krema sutu

· 2-3 adet kuru veya taze Turk defne yapragi

· 450 gram tuzsuz,kup kup kesilmis kati yag

· tuz+karabiber

Alti kalin,iki kat celik arasinda alimunyum veya bakir olan 2 litrelik bir sos tenceresinde, sirke+ sarap+ sogan+ limon+defne yapraklarini atese koy;4-7 dakika cok kisik ateste kaynat ve 2 yemek kasigi gibi kalacakSimdi krema sutunu koy ve yine azalt;2 yemek kasigi gibi kalacakKrema sosun ayrismasini onleyecektirAtesi kisiga alin ve defne yapraklarini cikartinicine 2ser,3 cer adet yavas yavas yag kuplerini atin ve surekli cirpin balon telleSos cok sicak olmadan,yag erimelidir ve emulsifiye edilmis kremamsi bir sos haline gelmelidirSosun 55 C/130 F ustune cikmamasi lazim yoksa yagi ayrisir;sos bozulurEger sos ayrismaya baslarsa,atesten alin ve 2 buz kubu ilave edin ve sos soguyana kadar tel balonla cirpin surekli-bu arada sos tekrar eski haline gelirTuz+karabiberi+maydanozu koy;karistir ve hemen servis yap-gerekirse kapakli olarak bir yerde ilik muhafaza edin birkac saatBalik, sebzelerle servis edilir1 kap cikar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.