![]() |
Beyaz, Yagli Sos |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz, Yagli SosBeyaz, yagli sos · 3 yemek kasigi ince kiyilmis maydanoz · 1/3 kap sek beyaz sarap (dry wine) · 1/3 kap kaliteli beyaz sirke-varsa sampanya sirkesi · 2 kucuk sogan incecik kup kup minik kiyilacak · ½ limon suyu-taze sikilacak · ½ kap krema sutu · 2-3 adet kuru veya taze Turk defne yapragi · 450 gram tuzsuz,kup kup kesilmis kati yag · tuz+karabiber Alti kalin,iki kat celik arasinda alimunyum veya bakir olan 2 litrelik bir sos tenceresinde, sirke+ sarap+ sogan+ limon+defne yapraklarini atese koy;4-7 dakika cok kisik ateste kaynat ve 2 yemek kasigi gibi kalacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|