09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayram Tatlıları Resimli
resimli bayram tatlıları,cevizli ev baklavası
Şerbetli bayram tatlı tarifleri
Bayramda hangi tatlılar yapılır
Tarifler bayram tatlıları
Selanik Tatlısı
Malzemeler:
Şerbeti için:
2 bardak toz şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 bardak su
Hamuru için:
7,5 kahve fincanı un
3,5 kahve fincanı tereyağ
1 kahve fincanı pudre şekeri
muhallebisi için:
3 bardak süt
1 kahve fincanı nişasta
4 yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Sütü bir tencerede kaynatın Süt kaynamaya yüz tuttuğunda tuz ve nişasta karışımını çabuk çabuk yedirin İyice karışınca tekrar ateşe koyun Karıştırarak nişastalı sütlü boza kıvamına gelene kadar pişirin Soğumaya bırakın Unu hamuru yoğuracağınız yere eleyin Pudra şekerini de unun üzerine eleyin Ortasını havuz gibi açın ve içine azar azar eritilmiş tereyağını dökerken unu karıştırın Yağın katılması sona erince karışımı yoğurarak hamur haline getirin Daha sonra içi iyice yağlanmış tepsiye boşaltın ve bir spatula yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde düzeltin Tepsiyi orta ısılı fırında üstü pembeleşene dek pişirin Hamur fırında pişerken soğumuş muhallebiye yumurtaları teker teker ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırarakyedirin Sonra fırından çıkan hamurun üzerine boşaltın Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin Üstü pembeleşince fırından alın ve kenarda soğumaya bırakın Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve koyu bir şerbet haline gelince baklava biçiminde dilimlediğiniz tatlının üzerinde gezdirin Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirisiniz![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
cevizli ev baklavası
malzemeler:
3adet yumurta
1su bardağı yoğurt
1su bardağı sıvıyağ
1 kaç damla limon suyu
1kabartma tozu
aldığı kadar un
1tatlı kaşığı sirke
1paket nişasta
1kase ceviz içi
şelbeti için:
6 su bardağı şeker
6su bardağı su
1kaç damla limon suyu
yapılışı:
hamuru için tüm bir kaba yoğurt,sıvıyağı,yumurta ve unu koyuyoruz unun üzerine kabartma tozunu ekleyip 1kaç damla limon suyu sıkıyoruz sirkesinie aaaip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz hamuru biraz beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz tüm bezleri nişastayla açıp 5er 5er üst üste koyup bir yufka haline getiriyoruz bu şekilde tüm bezeleri açıyouz yufkaların arasına bol ceviz içi koyup baklvamızı hazırlıyoruz baklavamızı dilimledikten sonra 1 paket sana tereyağlı margarini eritip sıcak sıcak üzerine döküyoruz ve 150 derecelik fırında kızarana pişiriyoruz![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
şelbetimizide hazırlayıp baklava soğuk şelbet ılıkken döküyoruz afiyet olsun
Gül Tatlısı tarifi
MALZEMELER
1 paket margarin
2 kaşık yoğurt
2 kaşık sıvı yağ
1 yumurta
1,5 çay bardağı irmik
250 gr ceviz
aldıgı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Margarin ve diğer malzemeleri karıştırın hamuru elde ettikten sonra, oklava yardımıyla açın hamuru 4′e bölün Cevizin 1/4′ünü her bir hamura koyun ve rulo şeklinde sarın, halka halka kesin Böldüğünüz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin 175° pişirin Piştikten sonra sıcak şerbet dökün ve soğuk servis yapın![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Şekerpare
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon
Yapılışı
Bir kaba sıvı yağı, şekeri, yoğurdu ve yumurtayı koyun iyice karıştırın karıştırdıktan sonra ununu ve kabatma tozu ie vanilyayı ilave edin Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ister yuvarlak isterseniz uzunlamasına şekiller verin Ve fırınlayın Şekerparelerimiz soğuk şerbetinin kaynar olması gerekiyor Soğuk servis yapınız![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
|
|
|