Çilekli Bavaruaz (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Bavaruaz (6 Kişilik)Çilekli Bavaruaz (6 Kişilik) ![]() Malzemeler 4 su bardağı süt 1,5 su bardağı toz şeker 3 yumurta sarısı 2 poşet krem şanti 400 gr çilek2 - 3 yaprak jelatin Sosu için: 300 gr çilek1 su bardağı toz şeker Yemeğin Tarifi 2 su bardağı sütü 1 su bardağı toz şekerle karıştırıp kaynatın ![]() Ayrı bir kabın içinde 1/2 su bardağı şekerle yumurta sarısını çırpın Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin![]() Jelatinleri ufalayıp 1/2 su bardağı soğuk suda eritin ![]() Erimiş jelatini sütlü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın Soğumasını bekleyin![]() Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın Küçük doğranmış çilekle birlikte sütlü karışıma ilave edin![]() Hazırladığınız karışımı küçük kaselere boşaltın Soğuması için 3 -4 saat buzdolabında bekletin![]() Sosunu hazırlamak için, çilek ve şekeri blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın ![]() Çilekli bavaruazı ters çevirerek servis tabağına alın Çilekli sosla birlikte servis yapın
|
|
|
|