![]() |
Biskuvili İrmik Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biskuvili İrmik TatlısıMalzemeler 4 Su bardağı süt 12 Çorba kaşığı irmik 12 Çorba kaşığı tozşeker 1 Tatlı kaşığı margarin 1 Paket kakaolu bisküvi 1 Su bardağı dövülmüş fındık 1 Çorba kaşığı hindistan cevizi 1 Tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı · Süt, şeker, irmik ve margarini tencereye alıp koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin ![]() · Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın ve servis yapacağınız kaba yarısını boşaltıp üzerine bisküvileri dizin ![]() · Kalan irmikli karışımı ilave edip üzerini ıslak spatula ile düzelterek her tarafa eşit miktarda yayılmasını sağlayın ![]() · Hindistancevizi, tarçın, ve dövülmüş fındıkları serpip buzdolabında soğutun ![]() · Dilimleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|