Kabak Tatlısı (12 Kişilik) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Tatlısı (12 Kişilik)Kabak Tatlısı (12 Kişilik) Malzemeler 6 Kg Kabak 2 Kg Toz Şeker Yemeğin Tarifi Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesin Keskin bir bıçak yardımıyle, kabağın çekirdekli bölümünü temizleyin Bu temizleme sonrasında kabağın içi tamamen oyulmuş olacaktır Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurun ve kapağını kapatın Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında 25-3 saatte pişecektir Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltın Kabağın kabuklarını soyarak dilimleyin Üzerine kabağın şerbetini dökerek servis yapın DİKKAT: Kabak tatlısındaki şeker oranı her zaman için 1/3 oranındadır |
|