Kabak Tatlısı (12 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Tatlısı (12 Kişilik)Kabak Tatlısı (12 Kişilik) ![]() Malzemeler 6 Kg Kabak 2 Kg Toz Şeker Yemeğin Tarifi Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesin ![]() Keskin bir bıçak yardımıyle, kabağın çekirdekli bölümünü temizleyin Bu temizleme sonrasında kabağın içi tamamen oyulmuş olacaktır![]() Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurun ve kapağını kapatın ![]() Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında 2 5-3 saatte pişecektir![]() Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltın ![]() Kabağın kabuklarını soyarak dilimleyin Üzerine kabağın şerbetini dökerek servis yapın![]() DİKKAT: Kabak tatlısındaki şeker oranı her zaman için 1/3 oranındadır |
|
|
|