Çikolatalı Tagliatelle |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Tagliatelle
Buyuk bir kasede once yumurtalari cirpin Un, kakao ve pudra sekerini yumurtalarin uzerine eleyin Catalla karistirin ve hamuru elinizle toparlayarak top haline getirin Hamurun sert fakat yapismayan ve yogrulabilir kivamda olmasi gerekiyor Eger yapisma gozlerseniz, biraz daha un ekleyebilirsiniz Hafif unlu bir zeminde 5 ila 10 dakika ya da puruzsuz olana kadar yogurun (Yogurma islemini Kitchenaid'le de yapabilirsiniz) Nemli bir havluya sarip 30 dakika dinlendirin Hamurunuzu hafif unlu bir zeminde iyice incelene kadar acin Bir havlunun uzerinde 30 dakika kurutun Sivri bir bicakla ince seritlere kesin ve bir iskemlenin arkasina atilmis havlu uzerinde 20 dakika dinlendirin (Ben acma ve kesme islemleri icin makarna makinemi kullandim) Buyuk bir tencerede su kaynatin Tagliatelleyi 3-4 dakika kadar pisirin ve suzgece dokup suzun Sosu hazirlamak icin, ufak bir sahanda kremayi kaynama noktasina getirin Altini kapatip kucuk parcalara kestiginiz beyaz cikolatanizi ekleyin Devamli karistirarak cikolatanin erimesini ve sosun puruzsuz olmasini saglayin Makarnanizi arzu ettiginiz gibi susleyerek sosuyla birlikte servis yapin Tagliatelleyi beyaz cikolatali sos yataginda resimledim ama yerken asagidaki resimde gorundugu gibi sosla karistirip uzerine bol cekilmis fistik serptik |
|