Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabakli, puding

Balkabakli Puding

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabakli Puding




BALKABAKLI PUDİNG

Malzemeler:
1lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 pk vanilya
2 yemek (çorba) kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta

Üzeri için;

1 kg balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su

Yapılışı:
Sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı bir çırpma teliyle karıştırarak, orta ateşte puding pişiriniz Kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha kaynatıp, ocaktan alınız geniş bir cam fırın kabına dökünüz ve soğumaya bırakınız

Diğer yanda küçük doğradığınız kabakları toz şekeri, suyu ilave edip kapağı kapalı olarak orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz

Pişen kabakları bir çatalla veya karıştırıcı ile püre haline getirip, tekrar pişirmeye devam ediniz
Nişastayı yarım çay bardağı su ile karıştırıp kıvamını akıcı bir hale getiriniz

Kaynamakta olan kabak püresine nişastayı karıştırarak ilave ediniz ve 3 dakika daha pişirip ocaktan alınız Soğumuş olan pudingin üzerine kabak püresini dökerek kaşıkla düzeltiniz Üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz Dilerseniz Hindistan ceviziyle de süsleyip servis yapabilirsiniz Çok hafif bir tatlı oluyor
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.