Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşure, kâsesinde, portakal

Portakal Kâsesinde Aşure

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Kâsesinde Aşure







Portakal Kâsesinde Aşure

Hazır tatlılar hem lezzeti hem de pratik hazırlanışıyla zamanı kısıtlı olanlar için kurtarıcı niteliğinde Portakal kâsesinde aşure tarifi şık bir sunumla karşınızda…

Malzemeler,

* 1 Paket aşure (hazır paket)

* 2 Su bardağı portakal suyu

* 1,5 Su bardağı soğuk su

* 4 Adet portakal

Süslemek için,

* Tarçın

* Ceviz içi

* İncir

Hazırlanışı,

1 Paketteki aşureyi derin bir tencereye boşaltın

2 Üzerine su ve portakal suyunu ilave edin

3 Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın

4 Kaynadıktan sonra 20 dakika kısık ateşte kıvam alana kadar pişirmeye devam edin

5 Suyunu sıktığınız portakalların içlerini iyice oyup kâse haline getirin

6 Aşure soğuduktan sonra portakal kâselerine pay edin

7 Üzerlerini tarçın, ceviz içi ve incirle süsleyerek servis yapın

Afiyet Olsun

Burcu Kuran

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.