Cevizli Kadayıf (4 Kişilik) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Kadayıf (4 Kişilik)(4 Kişilik) Malzemeler 1 Yufka 15 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz 300 gr Tel Kadayıf 1 Çorba Kaşığı Tereyağı Şerbet malzemesi: 4 Su Bardağı Şeker 5 Su Bardağı Su Yemeğin Tarifi aaagaha yufkayı serinCevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın Yufkayı rulo şeklinde sarın Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 15 parmak kalınlığında kesin Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin Bir kapta şeker ve suyu kaynatın Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün |
|