![]() |
Fıstıklı Ve Acılı Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Ve Acılı TavukMALZEMELER 1 tavuğun kemiksiz but ve göğüs etleri 3 dolmalık biber 1 yumurta 2 soğan 1 havuç 2 taze soğan 2 çuşka biber 2 diş sarımsak 4 çay kaşığı nişasta 1-2 çorba kaşığı soyasosu 1 çay bardağı su 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı tozşeker Yarım tavuk bulyon 1 çay kaşığı sirke 1 su bardağı yer fıstığı YAPILIŞ TARİFİ Tavuk etlerini küçük kuşbaşı doğrayın ![]() kıyın ![]() ![]() doğrayın ![]() ![]() ![]() Sarımsakları soyup halka halka kıyın ![]() Tavuk etlerini 1 çay bardağı su ve yumurta akı ile karıştırın ![]() yumurta sarısı ekleyip harmanlayın ![]() nişasta ilave edip karıştırın ![]() Tencerede 2-3 çorba kaşığı yağı kızdırın ![]() pembeleşinceye kadar kızartın ![]() ![]() soğan, sarımsak ve biberi tavada kalan yağda biraz kavurup etlerle ekleyin ![]() daha tavada 2-3 dakika kavurun ![]() Tavayı ateşten alıp kavrulmuş etlerin üzerine çok az sirke, tuz ve tozşeker serpin ![]() ve servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|