![]() |
Sote Tavuk (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sote Tavuk (4 Kişilik)MALZEMELER 275 gr kemiksiz tavuk eti, ufak parçalara bölünmüş 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı su 1/4 çay kaşığı zencefil 2 çay kaşığı mısır unu ![]() 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 3 taze soğan, doğranmış 1 küçük yeşil biber, küp halinde kesilmiş 100 gr mantar, doğranmış 1/2 küçük veya 1/4 büyük karnabahar, küçük çiçeklere ayrılmış 4 yemek kaşığı su veya tavuk suyu, kaynar halde 2 domates, dilimlenmiş HAZIRLANIŞI Bir kasede soya sosunu, suyu zencefili ve mısır ununu karıştırın ![]() ![]() Bir tavada 1 yemek kaşığı yağı orta ateşte iyice kızdırın ![]() ![]() ![]() Kalan yağı orta ateşte tekrar kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Tavukları tekrar tavaya koyun ![]() ![]() AŞÇININ ÖNERİSİ: Bu tür kızartmanın amacı, sebze ve etleri diri bırakmaktır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|