Kalıpta Maydanozlu Tavuk (4 Kişilik) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalıpta Maydanozlu Tavuk (4 Kişilik)MALZEMELER 2 Tavuk Budu, Herbiri 275 gr Ağırlığında 1 Küçük Soğan, Dörde Bölünmüş, 1 Defne Yaprağı Tuz ve Karabiber 1 Yemek Kaşığı Toz Jelatin 3 Yemek Kaşığı Soğuk Su 2 Katı Yumurta, Doğranmış 40 gr İyice Doğranmış Maydanoz HAZIRLANIŞI 850 ml?lik bir aaaal kalıbı soğuk suyla ıslatın ve buzdolabına koyun Tavuğu, soğan ve defne yaprağıyla birlikte bir tencereye koyup üzerine soğuk suyu ekleyin Tuz ve biberle tatlandırıp bir taşım kaynatın Üste çıkan köpükleri alın, üstünü kapatıp 45 dak pişirin (Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı) Pişme suyunun 600 ml?sini ayırın Tavuğun derisini ve kemikleri ayırıp, eşit parçalar halinde kesin Jelatini suya döküp 5 dak süngerleşinceye kadar bırakın Kaseyi bir tencerenin içinde sıcak suda bırakın 1-2 dak jelatin çözülünceye dek karıştırın Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandırın Bir kasede tavuğu haşlanmış yumurtalarla dikkatlice harmanlayın Maydanozun 2/3?ünü ekleyip karıştırın Tavuk karışımını soğutulmuş kalıba yerleştirin Jelatinle kalıbı doldurun Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karıştırın Kalıbı ve maydanozlu jelatini ayrı ayrı buzdolabına koyup 6 saat veya bir gece soğutun Servis için: Kalıbın kenarlarından çıkmış parçala parmağınızla düzeltin Kalıbı 1-2 dak çok sıcak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup ters çevirin Jelatinli karışımı kesip küçük küçük yanında servis yapın |
|