![]() |
Piliç Sote Marengo |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç Sote MarengoMALZEMELER 4 kişilik 2 adet piliç (bir tanesi yaklaşık 650 gr) 2 kahve fincanı rafine yağ 1 çorba kaşığı kıyılmış soğan 2 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates 1 diş ezilmiş sarımsak bir tutam karabiber tuz 1 tatlı kaşığı un 1 çay kaşığı domates salçası 1 dilim ekmek şekilli kesilmiş ve kızartılmış ½ su bardağı dilimlenmiş mantar 2 ½ su bardağı tavuk yada et suyu yada su 2 adet 8 dakika haşlanmış yumurta Küçük bir tülbentin içine: 1 çay kaşığı kekik, 2 dal maydanoz, 2 diş karanfil, 1 yaprak defne koyup ağzını bağlayın ![]() HAZIRLANIŞI Piliçleri dörde bölün, tuzlayın ve biberleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|