![]() |
Kestaneli Piliç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli PiliçMALZEMELER 1 piliç 1 baş soğan 1 limonun suyu 1 demet maydanoz 1 tutam kekik 1 çorba kaşığı margarin 10-15 adet kestane Yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Pilici tütsüleyip yıkadıktan sonra iyice kurulayın ![]() Bir tepsi içinde limon suyu ve tuzla içini dışını iyice ovun ![]() ![]() Pilici, çelik ya da kalın dipli bir bakır tencere içinde ateşe koyun ![]() margarini ilave edip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın ![]() ![]() Böylece hem yumuşak, hem fırında kızarmış gibi olacaktır ![]() Diğer tarafta haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kestaneleri pilice katın, 10 dakika beraberce pişirip, sıcak sıcak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|