Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestaneli, piliç

Kestaneli Piliç

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Piliç




MALZEMELER

1 piliç

1 baş soğan

1 limonun suyu

1 demet maydanoz

1 tutam kekik

1 çorba kaşığı margarin

10-15 adet kestane

Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI

Pilici tütsüleyip yıkadıktan sonra iyice kurulayın

Bir tepsi içinde limon suyu ve tuzla içini dışını iyice ovun İçine bir demet maydanoz koyun, kekik serpiştirin

Pilici, çelik ya da kalın dipli bir bakır tencere içinde ateşe koyun Çok kısılmış, mum alevi gibi ateşte,

margarini ilave edip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın Piliç suyunu bolca salıp tekrar çekecektir

Böylece hem yumuşak, hem fırında kızarmış gibi olacaktır

Diğer tarafta haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kestaneleri pilice katın, 10 dakika beraberce pişirip, sıcak sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.