Kestaneli, Elmalı Hindi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli, Elmalı HindiMALZEMELER 1 adet hindi (5 kg) 3 bardak pirinç 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı tereyağı 5 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı kuş üzümü 3 yemek kaşığı fıstık içi 1 yemek kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı karabiber 1 adet patates 3 adet elma 1 kg kestane 1 kg brüksel lahanası 1 demet dereotu 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı ketçap HAZIRLANIŞI Hindiyi yıkayıp büyük bir tencereye koyun Üstüne 10 bardak su, soğan, patates, elma ve tuz ilave edin 35 dakika haşlayın Hindiyi fırın tepsisine alın Suyunu bekletin Yoğurt ve ketçabı karıştırıp fırça ile hindinin her tarafına sürün Üstüne hindinin haşlandığı sudan 4 bardak kadar gezdirip fırında 2 saat kızartın Fırından çıkardıktan sonra içine pilavı doldurun Kenarlarına kestaneleri dizin Elmayı, kabuklarını soymadan iri halkalar halinde doğrayıp kenarlarına döşeyin 1 saat pişirip servis yapın Hindi daha güzel kızarsın diye 1 kaşık tereyağını eritip arada fırın kapağını açarak fırçayla hindinin üstüne sürebilirsiniz Pilavı için: Soğanları zar şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun Bu arada tuzunu, karabiberini de atmalısınız Kahverengi olunca ılık suda bekletilmiş pirinçleri ilave edin Pirinçlerle 10 dakika kavurun Fıstık içini bir kaşık sıvıyağda pembeleştirin, kuş üzümlerini de ılık suda bekletin Kuş üzümlerini, tarçını, yenibaharı, kestanenin yarısını pirince ekleyin, dereotunu doğrayın Üzerine 3 bardak hindi suyunu ilave edip pişirin Kestanelerin üzerini bıçakla t şeklinde çizip 20 dakika soğuk suda bekletin ve tepsiye dizin 20 dakika fırında pişirip kabuklarını soyun |
|