![]() |
Tavuklu Kuşkonmazlı Ekmek Kalıbı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Kuşkonmazlı Ekmek Kalıbı1/2 kepekli tost ekmeği (bir gün bayatlatılıp, kabuğu alınmış) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 125 g tavuk göğsü (1 cm eninde ve 4 cm boyunda şeritler halinde kesilmiş) 125 g kuşkonmaz (3 mm'lik dilimler halinde verevine kesilmiş) 150 g süzme yoğurt 2 çorba kaşığı portakal suyu (taze sıkılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı taze mercanköşk Kepekli tost ekmeğinden 4 cm kalınlığında ve bir kenarı yaklaşık 7,5 cm'lik kare boyutunda 4 dilim kesin ![]() ![]() Bir tencereye yaklaşık 2,5 cm yüksekliğinde su koyup, üstüne delikli bir buğulama kabı yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kâsede süzme yoğurdu ve portakal suyunu karıştırıp, tencerenin altını kısarak, yoğurt - portakal suyu karışımını ekleyin ![]() ![]() ![]() Ekmek kalıplarını fırından alıp, buğulanmış tavuk eti ve kuşkonmaz şeritlerini kalıplara paylaştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|