![]() |
Tavuklu Kanape |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Kanape6 büyük francala dilimi 1/2 bardak mayonez 1/4 haşlanmış tavuk 2 çorba kaşığı kıyılmış jöle 1) Haşlanmış yani söğüş olmuş 1/4 tavuğu didiklercesine küçük parçalara ayırdıktan sonra buna, 1/2 bardak mayonez ilâve ederek karıştırmak suretiyle mayonezi tavuk parçalarına bulamalıdır ![]() 2) Sonra elde edilen bu mayonezli tavuğu, 6 büyük francala diliminin üstüne mütesaviyen taksim etmek suretile yaydıktan sonra her ekmek diliminin üstündeki mayonezli tavuğun üzerine de kıyılmış 2 çorba kaşığı jöle serpmek suretile ekmekleri süslemeli ve kanapeleri büyük bir tabağa alarak servis yapmalıdır |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Kanape |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu KanapeTAVUKLU KANAPE Kullanılacak malzeme: 8 dilim forma ekmeği, 100 gram tereyağı, 1 tüp ançüez ezmesi, 3 adaçayı yaprağı, iki tavuğun göğsü, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ![]() Yapımı: Ekmek dilimlerinin kabuklarını dikkatle keserek ayırın ![]() ![]() ![]() İki pilicin ya da yarka olmuş körpe tavuğun göğüslerini alın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu işler bittikten sonra bir tavaya 30 gram tereyağıyle 4 çorba kaşığı zeytinyağı (mümkünse susam yağı) koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Kanape |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu KanapeTavuklu Kanepe 1 tavuk göğsü Yarım su bardağı lor peyniri 3 çorba kaşığı mayonez Yarım adet kırmızı köz biberi Yarım adet dolma biberi 4-5 dal dereotu 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz 8 dilim tost ekmeği Tavuk göğsü haşlanır, küçük parçalara ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Kanape |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu KanapeTAVUKLU MAYONEZLİ KANAPE Malzemesi: 1 su bardağı ayıklanmış haşlanmış tavuk eti, 6 çorba kaşığı mayonez, 2 çorba kaşığı küçük parçalar halinde kesilmiş salatalık turşusu, 2 çorba kaşığı haşlanmış bezelye, 12 adet içi doldurulmuş zeytin, 2 kahve kaşığı domates salçası, 2 kahve kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı kırmızı biber, 2 kahve kaşığı paprika, 1 adet francala Hazırlanışı: Ayıklanmış tavuk eti, salatalık turşusu, bezelye, mayonez, domates salçası, kırmızı biber, paprika ve tuzu iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Kanape |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu KanapeTavuklu Kanepeler 500 g tavuk göğsü (kemik ve derisi alınmış) 1 küçük soğan 1 kereviz sapı (iri doğranmış) 7 küçük havuç (iri doğranmış) 1 dal maydanoz 1 defne yaprağı 1/3 tatlı kaşığı tuz 4 tane karabiber 30 cl (1 1/4 su bardağı tuzsuz tavuk suyu) 35 g (2 1/4 çorba kaşığı margarin) 35 g (4 1/2 çorba kaşığı un) 2 çorba kaşığı beyazpeynir (rendelenmiş) 1/2 su bardağı sebzeli jöle 3-4 ince kepekli ekmek dilimi (kızartılmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz bir tutam taze çekilmiş karabiber 1 çuşka biberi ya da kırmızı dolmalık biber (kabuğu soyulup, sap ve çekirdekli bölümü çıkarılmış) Tavuk göğsü, soğan, kereviz, havuç, maydanoz, defne yaprağı, tuzun yarısı, tane karabiberler ve tuzsuz tavuk suyunu bir tencereye koyup, tencereyi ateşe oturtarak bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk göğsünü buzdolabından alıp, keskin bir bıçakla ortadan ikiye ayırarak her parçayı enlemesine 5 cm kalınlığında dilimler halinde kesin ![]() ![]() Kalp biçiminde parçalan bir tepsi üstüne yerleştirilmiş tel ızgaraya dizip, üstlerine kaşıkla tenceredeki sostan dökün ![]() ![]() Kepek ekmeğinden 6 cm'lik kalp biçiminde bisküvi kalıbıyla 12 parça kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir kalıpla, çuşka biberinden ve salatalık kabuğundan çiçek taçyaprağı biçiminde parçalar kesip, her birini sebzeli jöleye batırdıktan sonra, kanepelerin üstüne yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Tavuk eti bir gün önceden pişirilip hazırlandıktan sonra, kullanılacağı saate kadar buzdolabında saklanabilir |
![]() |
![]() |
|