09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Soslu Tavuk Göğsü
Barbekü Soslu Tavuk Göğsü
=Malzemeler=
- 2 yemek kaşığı Sıvı Sana
- 4 adet tavukgöğsü
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Sosu:
- 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet defneyaprağı
- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı ketçap
- Tuz ve karabiber
=Hazırlanışı=
1 Kuru soğanı piyazlık doğrayın
2 Sarımsakları ayıklayıp, kıyın
3 Tavuk göğüslerini oratadan ikiye kesin
4 Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın
5 Bir kaba Sıvı Sana?yı üzerine acı toz kırmızı biberi, kırmızı pul biberi, karabiber tuzu koyup karıştırın Kesilmiş tavuk göğüslerini sosa bulayıp, buzdolabında en az yarım saat bekletin
6 Sosu için yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
7 Soğanlar pembeleşince şekeri ve siraaai ekleyip, kavurun
8 Daha sonra içine doğranmış domatesleri, ketçabı, defneyaprağını, tuz ve karabiberi ve çok az su ekleyip, orta ateşte bir taşım kaynatın
9 Sosu kaynarken, yağsız tavada sosta bekleyen tavukları kızartıp, servis tabağına alın
10 Pişen sosun içinde defne yaprağını çıkarıp, atın Sosu tavukların, üzerine gezdirip, sıcak olarak servis edin
|
|
|