Tavuklu Papaz Yahnisi (4 Kişilik) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Papaz Yahnisi (4 Kişilik)MALZEMELER 1 kg tavuk (kemikli ya da kemiksiz) 4 adet küçük soğan 7 diş sarımsak 2 çorba kasığı salça Yarım cay kasığı köri 1 çay kasığı karabiber 2 tatlı kaşığı nane 1 çorba kasığı üzüm sirkesi 2 adet küçük boy patates Yeteri kadar su ve tuz HAZIRLANIŞI Tencereye tavuk etlerini alın Üzerine irice doğranmış soğan ve sarmısakları koyun 2 çorba kasığı salca, yarım cay kasığı köri, karabiber, sirke, yağ ve tuz ilave edip, tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtun Tavuklar kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin İyice yumuşadıklarında 2 kahve fincanı su ilave edip, kaynamaya bırakın İrice doğradığınız patatesleri de tencereye alın Gerekirse su ilavesi yaparak patatesleri pişirin Tencereyi ocaktan alınca, üzerine nane serpip servis yapın |
|