09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkmen Menni Tarifi
Malzemeler
- Krebi için:
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tuz
İçi için:
100 gram kuşbaşı tavuk eti (but kısmından)
100 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
5 adet mantar
2 adet sivri biber
1 dilim pastırma
1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber
Domates sos için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 diş ince kıyılmış sarmısak
1 adet orta boy domates
Tuz, karabiber, beyazbiber
Üzerine:
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Türkmen Menni Yapılışı
Önce krebi hazırlayın Bunun için, yumurta, süt, un ve tuzu bir kaba alıp iyice çırpın Yapışmaz yüzeyli bir tavaya sıvıyağ sürüp, krep malzemesini üzerine dökün Her iki tarafını da pişirip kenara alın Etleri tereyağında soteleyin Üzerine kuşbaşı doğranmış mantar ve sivri biber ilave edin 5 dakika daha pişirip ikiye bölünmüş pastırma ve cevizi ekleyin 1-2 dakika sonra altını kapatın Soya sosu, tuz ve karabiberilave edip karıştırdıktan sonra, kenara alın Diğer taraftan domates sos için, tereyağını küçük bir tavaya alıp sarmısağı hafifçe kavurun Üzerine kabuğu soyulduktan sonra küp doğranmış domatesi ekleyin 4-5 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın Tuz, karabiber ve beyazbiber ekleyip karıştırın Bir güvece önce etli harcı koyun Üzerine krebi yerleştirin Domates sosu gezdirin Rendelenmiş kaşar peyniri serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirip servis yapın
|
|
|