Kızarmış Brokolili Hindi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış Brokolili HindiGereçler: 450 gr PINAR Hindi Pirzola 450 gr taze brokoli 1 bardak tavuk suyu 1 yemek kaşığı mısır nişastası 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı PINAR tereyağı 115 gr dilimlenmiş taze mantar 1 orta boy (soyulup halka halka dilimlenmiş) kırmızı soğan 1 kutu mısır konservesi 1 adet limon 1/2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kuru kekik 1/4 çay kaşığı öğütülmüş beyaz biber Pilav, süsleme için limon dilimleri Yapılışı: Limon kabuklarını rendeledikten sonra, limonun suyunu sıkın Limon suyunu, kekiği ve tuzu, limon kabuğu rendesine ekleyip karıştırın Hindi pirzolalarını dilimler halinde kesin, limon karışımına ekleyip, 30 dk bekleyin Brokoli saplarını kesip atın Çiçeklerinin her birini de küçük saplar kalacak şekilde ayırın Kalan brokoli saplarını soyduktan sonra çaprazlamasına parçalara ayırın Ve bir kenarda bekletin Brokolinin saplarını suya atıp 1 dk pişirin Brokoli çiçeklerini de ekleyip 2 dk daha pişirin Süzgeçten geçirin, soğuk suyla çalkalayın Mısır nişastasına tavuk suyunu ekleyerek nişasta eriyene dek karıştırın Bir kenarda bekletinTencereyi yüksek ateşte ısıtıp 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve PINAR tereyağı koyup, yağı kızartın Soğanı ekleyip kızartın Büyük bir kaba çıkartın Tencerede bir yemek kaşığı sıvı yağ kızdırın Hindi dilimlerinin yarısını tek kat dizerek esmerleşene dek kızartıp, mantarlı karışıma ekleyin Geri kalan 1 kaşık sıvı yağ ve PINAR Hindi dilimleriyle aynı işlemi tekrarlayın Mısırları tercereye koyup ısıtın Mısır nişastalı tavuk suyunu karıştırıp tencerede pişirin Hindiyi, brokoliyi ve soğanlı mantarı ekleyin Ve pilavın üzerine servis yapın Arzu edilirse limon dilimleriyle süsleyin |
|