Pilavlı Tavuk Yahni (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pilavlı Tavuk Yahni (4 Kişilik)Pilavlı Tavuk Yahni (4 Kişilik) ![]() Malzemeler 3 Tavuk Göğsü 100 gr Mantar 2 Soğan 1 Çorba Kaşığı Un 1 Kahve Fincanı Margarın 3 Çay Bardağı Tavuk Suyu 1 Çay Bardağı Krema 3-4 Dal Maydanoz Bir Tutam Kekik Tuz, Karabiber PİLAV İÇİN: 1 Su Bardağı Pirinç 2 Çorba Kaşığı Margarin 1 Su Bardağı Tavuk Suyu Yemeğin Tarifi Tavuk göğüs etini 1 santimlik şeritler halinde doğrayın Mantarları temizleyip dilimleyin Soğanı küçük küpler halinde doğrayın![]() Tavuk etlerini una bulayın Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin Mantarları ekleyip 2-3 dakika kavurun Tavuk etini ekleyip rengi kızarıncaya kadar kavurmayı sürdürün Kekik, tuz ve karabiber serpin![]() Tavuk suyunu ayrı bir kaba alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın Kremayı ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca ateşten alın Hazırladığınız sosu tavuklu karışımın üzerine dökün![]() Pilavı bildiğiniz klasik yöntemle pişirin Pilavı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanozu serpin Ortasına tavuk yahniyi yerleştirip sıcak servis yapın
|
|
|
|