![]() |
Piliç Filetosu Şanzelize |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç Filetosu ŞanzelizeMALZEMELER 1 adet piliç (900-1000 gr) tuz bir tutam karabiber bir tutam rende hindistan cevizi 2 çorba kaşığı krema yada soğuk süt 2 çorba kaşığı un 2 adet bir kapta çırpılmış yumurta ½ su bardağı galeta tozu 2 kahve fincanı rafine yağı 1 çorba kaşığı tereyağı Kremalı mantar sosu için: ½ su bardağı dilimlenmiş mantar 1 su bardağı kaynar süt 1 kahve fincanı soğuk süt 1 çorba kaşığı dolusu un ¼ tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı yaprak biber 1 küçük soğan (piyaz doğranmış) 1 kahve fincanı beyaz şarap 2 tatlı kaşığı yağ HAZIRLANIŞI Pilicin göğüslerini parçalamadan but ve göğüs olarak dört parçaya ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kremalı mantar : Küçük bir kapta bir tatlı kaşığı yağla iki dakika mantarı sote yapıp ateşten alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|