Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırın, limonlu, otlu, poşetinde, tavuk

Fırın Poşetinde Limonlu & Otlu Tavuk

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırın Poşetinde Limonlu & Otlu Tavuk



Fırın Poşetinde Limonlu & Otlu Tavuk

=malzemeler=
  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 adet kuru soğan, halka halka doğranmış
  • 3 adet sarımsak, dövülmüş
  • 4 dal taze kekik
  • 1 limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

=hazırlanışı=
  • Yemeği hazırlamaya başlamadan yarım saat önce tavuğu buzdolabından çıkarın
  • Yarım saat sonra iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
  • Fırını 220 dereceye getirin
  • Tavuğun içine, üzerine ve derisinin altına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin
  • Fırın poşetini unlayıp fazla unu boşaltın
  • Soğan halkalarını poşete yerleştirin
  • Limonu dörde bölün Limon dilimlerini, kekiği ve sarımsağı tavuğun içine yerleştirin
  • Kanatları altta kalacak şekilde tavuğu fırın poşetindeki soğanların üzerine koyun
  • Ağzını bağlayıp ısınmış fırına yerleştirin
  • Et iyice kızarana kadar pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.