Karatavuk Fırında |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karatavuk FırındaKARATAVUK FIRINDA Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 8 kara, 30 gram margarin yağı, 8 parça gömleği, yeteri kadar tuz ve kara Marinatı için: 1/3 bardak zeytinyağı, ince ince doğranmış 3 körpe , kıyılmış 2 baş , birkaç yaprağı, 1 tutam kekik, ezilmiş 1 baş karanfil, ince doğranmış 1/2 demet maydanoz, dövülmüş 3 diş sarmısak, yeteri kadar tuz ve kara Yapımı: Marinat malzemesini çukur bir porselen kaba koyup karıştırmalı Karaların tüylerini yolup içlerini çıkarmalı Ayaklarını kesip gözlerini çıkardıktan sonra bol akarsuda içlerini, dışlarını iyice yıkamalı Suları süzülünce kuşları marinatın içine yatırmalı ve yazın yarım gün kışın bir gün marinatta bırakmalı Bu süre sonunda kuşları marinattan çıkarmalı, içlerini ve dışlarını tuzlayıp ledikten sonra herbirini bir parça gömleğine sarmalı; açılmamaları için küçük madenî şişciklere geçirmeli Pyrex bir kayık tabağa margarin yağını koyup bunu orta ısılı bir ateşe oturtmalı Yağ eriyince gömleğine sarılmış karaları kaba koymalı ve her yanlarını çevirerek iki-üç dakika kuvvetli ateşte pişirmeli Vakit vakit çevirerek karaları orta ısılı ateşte yarım saat kadar pişirmeli Bu sürenin sonunda kabı ateşten indirmeli ve orta ısılı bir fırına sokarak burada da vakit vakit çevirerek 15 dakika pişirmeli Sonra pyrex kabı fırından çıkarıp olduğu gibi sofraya götürerek servis yapmalı Kara'un en lezzetli olduğu mevsim sonbahar olduğuna göre bu yemeği de sonbaharda pişirmek en akıllıca iştir Bazı kimseler bu kuşları gömleği yerine jambon dilimlerine sarıp pişirmektedirler Muhakkak jambonla pişirilenler daha lezzetli olmaktadır |
|