![]() |
Patlican Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlican TurşusuPATLICAN TURŞUSU MALZEMELER 10 küçük patlıcan 2 limonun suyu 2 demet dereotu 1 kg beyaz lahana 4 çorba kaşığı pul kırmızıbiber 1 baş sarmısak (dövülmüş) 10 su bardağı su 1/4 su bardağı sıvı yağ 5 su bardağı sirke HAZIRLANIŞI Patlıcanların saplarını ayıklayıp ortadan hafifçe yarın ,lahanayı ince ince doğrayın ![]() Büyük bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup, harlı ateşe oturtun ![]() Su kaynayınca ateşi hafifçe kısıp, limon suyunu ekleyerek birkaç kez karıştırdıktan sonra, patlıcanları ilave ederek 3 dakika kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir tencereye su ve sirke koyup, orta ateşe koyun ![]() ![]() Karışım ılınınca kavanozda patlıcanların üstüne boca edip; dereotu saplarını serpiştiriniz ![]() Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, serin ve nemsiz bir ortamda bir ay kadar beklettikten sonra, turşunuzu servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|