Soğuk Havuç Çorbasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğuk Havuç ÇorbasiMalzemeler: • 400 gram havuç • 100 gram soğan • 400 ml sebze suyu • 400 ml hindistancevizi sütü • 3 diş sarmısak • 45 ml limon suyu • 30 gram zerdeçal tozu • 20 gram şeker • 30 ml sıvı yağ • 2 adet küçük acı yeşil biber • tuz Hazırlanışı: Soğan ve sarmısağı soyun, iri küp şeklinde doğrayın Acı yeşil biberleri halkalar şeklinde doğrayın ![]() 300 gr havucu soyun, iri rendeleyin, şeker, tuz, zerdeçal ve limon suyu ile karıştırın Kalan 100 gr havucu ince şeritler halinde kesin![]() Sıvı yağı tavada kızdırın Soğan ve sarmısağı 1 dakika kavurun Tavaya rendelenmiş havuçlu karışım, sebze suyu ve hindistancevizi sütü ilave edin, 5 dakika orta ateşte pişirin![]() Çorbayı robottan geçirip püre haline getirin Tabaklara paylaştırın, havuç şeritleri ve biber halkaları ile süsleyin
|
|
|
|