Karalahana Çorbası- Karadeniz |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karalahana Çorbası- KaradenizPANCAR(KARA LAHANA)ÇORBASI: Malzeme: 1 bağ pancar 1 baş soğan 1 tane acı biber 2 kaşık yağ Yeterli kadar tuz Yapılışı:Pancar temizlenip yıkanırİnce ince doğranırçBir tencerede yağ eritilirİncecik doğranmış soğanlar bu yağda pembeleşinceye kadar kavrulurÜzerine malzemenin miktarına göre su ilave edilirPancarın yeşil rengini koruması için kaynayan suya önce tuz atılırSonra doğranmış pancar ile önceden haşlanmış fasulye katılır(Fasulye yerine mevsimine göre ve ailenin ekonomik durumuna göre posul,mısır yarması,bulgur,pirinçte katılabilir)Birlikte epeyce kaynadıktan sonra elenmiş mısır unu bir elle kaynayan yemeğin içine azar azar dökülürDiğre elle tahta kaşıkla topraklanmaması için devamlı karıştırılırYemek ocaktan indirilmeye yakın bir parça biber ilave edilirArzuya göre iç yağı bir tavada yakılarak yemeğin üzerine gezdirilirDaha sonra servis yapılır |
|