Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
borş, mutfağı, rus

Borş Rus - Mutfağı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Borş Rus - Mutfağı



Malzemeler
  • 300 g pişmiş sigir eti
  • 1 kirmızı pancar
  • 2 çorba kaşığı tereyagi
  • 1 soğan
  • 1 fincan un
  • 1 havuç
  • 2,5 lt et suyu
  • 1 kereviz
  • 1 demet maydanoz
  • 1 patates
  • 1 demet dereotu
  • 1 domates
  • 320 g beyaz lahana
  • 1 limon
  • 1 su bardağı krema
  • 1 sivri biber

Yapılışı

Sebzeleri yıkayıp temizleyin, soyun ve 2-3 mm kalınlığında dilimlere ayırın Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve tavla zari şeklinde doğrayın Soğanları tereyağında pembeleştirin Havuç, lahana, sivri biber, kereviz, kırmızı pancar ilave edin Unu ekleyerek 3-4 dakika kavurun 25 litre et suyunu katip kaynamaya bırakın 10 dakika kaynadıktan sonra, domates ve patatesleri ilave edin Bir limonun suyu, tuz, bir çay kasığı şeker ilave ettikten sonra 20 dakika pişirin Eti tavla zari büyüklüğünde doğrayın Dereotu ve maydanozu ayıklayın, yıkayın ve doğrayın Pişmek üzere olan çorbaya krema ve parça etleri ekledikten sonra iki dakika daha kaynatın Üzerine dereotu ve maydanoz serperek servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.