09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Malhıta Çorbası
Malzemeler- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı barbunya fasulye (veya kuru fasulye)
- 1 su bardağı dövme (yani aşurelik buğday)
- Çorbanın Sosu İçin; 3 adet orta büyüklükte kuru soğan, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kurutulmuş tarhun otu
- Arzuya göre sadece domates salçası kullanabilirsiniz
Ama bizim önerimiz, 1 yemek kaşığı domates, 1 yemek kaşığı da biber salçası
Yapılışı
Nohut, barbunya fasulye ve dövme bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda soğuk su ile ıslatılır Sonra bir tencereye hepsinin üzerine çıkacak kadar su koyularak nohut, barbunya ve dövme, birlikte ilave edilip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
Diğer bir tarafta, bir tavaya sıvıyağ koyulur Halka şeklinde veya daha küçük doğranmış soğanlar içine katılarak sarartılır Karışık salçası eklenir, baharatlar da ilave edilerek, 4-5 dakika pişirilir Daha sonra bu salçalı sos, kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırılarak eklenir 10 dakika daha birlikte kaynatılır ve iyice özleştirilir Altı söndürülüp, sıcak olarak servis yapılır
|
|
|