Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, malhıta

Malhıta Çorbası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malhıta Çorbası



Malzemeler
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı barbunya fasulye (veya kuru fasulye)
  • 1 su bardağı dövme (yani aşurelik buğday)
  • Çorbanın Sosu İçin; 3 adet orta büyüklükte kuru soğan, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kurutulmuş tarhun otu
  • Arzuya göre sadece domates salçası kullanabilirsiniz Ama bizim önerimiz, 1 yemek kaşığı domates, 1 yemek kaşığı da biber salçası

Yapılışı

Nohut, barbunya fasulye ve dövme bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda soğuk su ile ıslatılır Sonra bir tencereye hepsinin üzerine çıkacak kadar su koyularak nohut, barbunya ve dövme, birlikte ilave edilip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
Diğer bir tarafta, bir tavaya sıvıyağ koyulur Halka şeklinde veya daha küçük doğranmış soğanlar içine katılarak sarartılır Karışık salçası eklenir, baharatlar da ilave edilerek, 4-5 dakika pişirilir Daha sonra bu salçalı sos, kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırılarak eklenir 10 dakika daha birlikte kaynatılır ve iyice özleştirilir Altı söndürülüp, sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.