![]() |
Tavuk Göğsü Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Göğsü ÇorbasıMalzemeler, 1 adet tavuk göğsü 1 su bardağı yoğurt 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı elma sirkesi 1 diş sarımsak Damak tadınıza göre tuz, karabiber 5 su bardağı su Hazırlanışı, Tavuk göğsünü ince ve uzun şeritler halinde doğrayın ![]() Orta boy bir tencereye alıp 5 su bardağı suyu ilave edin ![]() Tavuk etlerini yumuşayana kadar haşlayın ![]() Kâsede yoğurt ve unu iyice karıştırıp tencereye ekleyin ![]() Pürüzsüz kıvam alıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin ![]() Sarımsağın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ![]() Tencereye; sarımsak, tuz, karabiber ve elma sirkesini ilave edin ![]() Arada bir karıştırarak 1 taşım kaynatın ![]() Tencereyi ocaktan indirin ![]() Çorbayı kâselere pay edip sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|