![]() |
Ramazan Çorbaları. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Çorbaları.[ sı (6-8 Kişilik) Malzemeler 1 Kg İşkembe (temizlenmiş) 2 Çorba Kaşığı Un 2 Yumurta Sarısı 1 Limon Suyu 1 Fincan Sirke 3-5 Diş Sarmısak Tuz, Kırmızı Biber 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için) Yemeğin Tarifi Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım ![]() ![]() Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım ![]() ![]() Bu arada terbiyeyi hazırlayalım ![]() ![]() ![]() Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım ![]() ![]() (6 Kişilik) Malzemeler 1 Demet Karalahana 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Salça Su Tuz , Karabiber 2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu 1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunye Fasülyesi Yemeğin Tarifi Lahana yapraklarını yıkayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim ![]() ![]() Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatalım ![]() ![]() (8 Kişilik) Malzemeler 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek 1 Adet Pırasa 1 Adet Patates 1 Adet Soğan 1 Adet Havuç 1 Adet Pancar Kereviz 5 Çorba Kaşığı Patates Püresi 2-3 Adet Yerelması 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Tuz, Pulbiber, Kekik, Mercanköşk Yemeğin Tarifi Küp şeklinde doğradığımız soğanın üzerine mercanköşk, kekik, tuz ve pul biber ilave ederek sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım ![]() Önceden ıslattığımız mercimekleri ve domates püresini, üstlerini örtecek kadar su koyarak pişirelim ![]() ![]() ![]() (6 Kişilik) Malzemeler 2 Soğan 1 Patates 1 Havuç 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Kahve Fincanı Un 1 Çay Kaşığı Köri 5 Su Bardağı Et Suyu 1 Çay Kaşığı Limon Suyu 3-4 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Soğanları soyup ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin ![]() ![]() ![]() Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın ![]() ![]() Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin ![]() ![]() ![]() (4 Kişilik) Malzemeler 1 çay bardağı hazır tarhana 1 yumurta büyüklüğünde kıyma 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 1 yemek kaşığı salça 4 su bardağı su veya et suyu Yeteri kadar tuz Arzuya göre nane Yemeğin Tarifi Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Erittiğiniz sulu tarhanayı karıştıra karıştıra yavaşça ilave edin ![]() ![]() ![]() buket |
![]() |
![]() |
|