![]() |
Deniz Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz ÇorbasıDeniz Çorbası =Malzemeler= Yarım kg ![]() 15 tane temizlenmiş kabuklu midye 15 tane temizlenmiş kabuklu istiridye 15 tane ayıklanmış karides 750 gr ![]() Yarım kg ![]() Çeyrek demet maydanoz 5 sap taze soğan 1 bardak şarap Kekik, kırmızı biber, safran, tane karabiber =hazırlanışı= Balık baş ve kılçıkları tane karabiberle 6 bardak suda haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kevgirle kabuğu açılmış olanlar alınır, açılmamış olanlar atılır ![]() ![]() ![]() Bir taşım kaynayınca, kıyılmış domates ve maydanozlar, kıyılmış taze soğanların kalanı, kekik, safran ve kırmızı biber ilave edilir ve çorba ateşten alınıp biraz bekletilir, sonra kaseye süzülür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|