Erişte Corbası |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erişte CorbasıErişte Corbası MALZEMELER 1 su bardagi yesil mercimek, ½ su bardagi eriste, 3 yemek kasigi kiyma, 1 adet sogan, 1 yemek kasigi un, 2 yemek kasigi salça, 2 yemek kasigi kuru nane, 3 yemek kasigi tereyag, Tuz YAPILIŞ TARİFİ Mercimegi ayiklayip aksamdan ilik suda islatin Sogani ince kiyin 1 yemek kasigi tereyaginda kavurun Kiymayi ilave edin Kavrulunca unu ilave edin Salçaya katip 4 su bardagi sicak su ilave edin Mercimekleri katin Pismeye birakin Yumusayinca tuz ve eristeyi ilave edin Eristeler yumusayinca ocaktan alin Tereyagini tavada kizdirip naneyi üzerine dökün Çorbanin üzerine gezdirip servis yapin |
|