Kişnişli Gerdan Çorbası |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kişnişli Gerdan ÇorbasıKişnişli gerdan çorbası 1 adet kuzu gerdan 10 gr tereyağı 1 adet havuç 1 adet kabak 1 adet soğan 10 gr un 2 adet yumurta sarısı 1/2 limon suyu Tuz 150 gr yoğurt Toz kişniş Defne yaprağı Karabiber Havuç, kabak ve soğanı soyup bütün bırakın Tencereye 1,5 litre su, kuzu gerdan, sebzeler, defne yaprağı, tuz ve tane karabiberi koyun Etler kemiklerinden ayrılana kadar pişirin Et suyunu süzün Etleri didikleyin Tekrar hepsini tencereye koyup ateşe oturtun Un, yoğurt, yumurta sarıları ve limon suyunu çırpın Çorbaya ekleyip iyice karıştırın Bir taşım kaynatıp ateşten alın Tereyağını eritin, kişnişi ekleyin Çorbayı tereyağı ilavesiyle servis yapın |
|