Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açık, kemiklerinden, renkte, suyu, sığır

Et Suyu (Sığır Kemiklerinden, Açık Renkte)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Suyu (Sığır Kemiklerinden, Açık Renkte)




Et Suyu (Sığır kemiklerinden, açık renkte)

Kullanılacak malzeme: 32 bardak (8 lt) su, 1,5 kg sığır kemiği, 2 büyük havuç, 2 büyük baş soğan, 1/4 pırasa, 1 demet iri maydanoz kökü, 1 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı tuz

Yapılışı: Büyükçe bir tencereye su konur (tencere 32 bardak suyun tamamını almazsa aldığı kadarı konur, su çekildikçe eldeki katılır) Suyun içine kabuğu soyulmuş soğanlar, üstü kazınmış havuçlar, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarmısak ve tuz atıldıktan sonra parçalara ayrılmış kemikler de buna katılır ve tencere, kapağı açık olarak ateşe bırakılır Su ısındınça yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atılır Sonra tencerenin kapağı kapatılır ve hafif bir ateşte beş saat kadar kaynatılır Beş saat sonra kemikler tencereden çıkarılır Su da ince bir süzgeçten geçirilir Elde edilecek suyun 8-9 bardak kadar olması gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.