|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çorbası, etli, helle, kuşbaşı, mercimekli, nohutlu, pilav |
![]() |
Mercimekli Helle Çorbası Ve Kuşbaşı Etli Ve Nohutlu Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimekli Helle Çorbası Ve Kuşbaşı Etli Ve Nohutlu PilavMercimekli helle çorbası Küçük boy ekmek için: Yarım su<bardağından daha az yeşil mercimek, 2 yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı un, 1 litre su veya et suyu, tuz, karabiber Yapılışı: Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kavrulmuş hamur topakları da serpmek isterseniz 2 yemek kaşığı yağda hafifçe kahverengileşene kadar kavurduğunuz unu elinizle ıslatıp karıştırın ![]() ![]() Kuşbaşı etli ve nohutlu pilav Malzemeler: 1 su bardağı nohut, 300 gr kuşbaşı et, 1,5 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 su bardağı kaynamış su, tuz, dilerseniz süslemek için biraz doğranmış maydanoz ![]() Yapılışı: Nohutu bir gece öncesinden tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tencerenin en altına ayrıca uzunlamasına dilimlenmiş ve yağda kızdırılmış havuçlar ekleyebilirsiniz |
![]() |
![]() |
|